Meteen naar de inhoud

“Nee, je verliest de controle niet met hypnose. Tijdens een sessie blijf je bewust en behoud je de controle over je eigen gedachten en handelingen. Hypnose is eerder een staat van diepe ontspanning waarin je openstaat voor positieve suggesties, maar je behoudt altijd de controle over je eigen ervaring.”

Hoe lang duurt een sessie?
De eerste sessie duurt altijd het langst, deze duurt maximaal 2 uur. Hier hebben we een uitgebreid voorgesprek en gaan we in op het behandelplan. De opvolgende sessies duren 1.5 uur en hebben wij aan het eind een soort evaluatie. Waar sta jij ? Wat heb je nodig? Wat kan ik daarin voor jou betekenen?

Waar kan hypnose allemaal bij helpen?

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het ‘zelf’. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen jou jouw probleem of patroon te begrijpen en op te lossen. Belangrijk onderdeel van deze therapie is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met jouw eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.Onze beleving en gedragingen worden door onbewuste drijfveren beïnvloed, door wat in het onbewuste is opgeslagen. Soms zijn ervaringen niet goed opgeslagen en ben je als het ware verkeerd geprogrammeerd. Dit kan leiden tot onbegrepen reacties, beperkende overtuigingen, gedachten en patronen.